DISCLAIMER

Harap maaf jika terdapat entri yang berulang-ulang di dalam blog ini. Untuk makluman, setiap entri, post, isu, imej atau berita di blog ini tidak semestinya benar, kemungkinan ada kesalahan, kekhilafan, kekeliruan, penipuan, dan kesilapan yang tidak diketahui sama ada secara sedar atau tidak sedar. Ianya hanyalah perkongsian dimana kesahihan atau tidak, ia bergantung diatas penilaian pembaca sendiri. Sila lakukan rujukan dari mereka yang lebih arif dalam bidangnya untuk mendapat kepastian.

Blog ini adalah blog bersifat santai dan peribadi bertujuan memberi sesuatu yang positif buat anda. Gambar dan video yang diambil dan digunakan adalah dari sumber sendiri, media sosial, forum, group, blog, website serta menggunakan enjin carian terpilih.

Semua posting di blog adalah untuk bahan bacaan dan tontonan sahaja, tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada, setiap posting juga tidak berniat untuk mempengaruhi sesiapa.

Segala artikel yang disiarkan di laman blog ini juga merupakan pandangan peribadi penulis dan ianya tidak mewakili mana-mana parti, orginasasi atau mana-mana pertubuhan.

Sila buat rujukan serta gunakan pertimbangan dan kewarasan dalam membuat penilaian sebelum anda mengikut sebarang saranan dan panduan yang disiarkan dalam setiap posting.

Jika berlaku sebarang kecelaruan emosi ketika membaca atau menyaksikan bahan-bahan yang dipaparkan ianya di luar tanggungjawab penulis. Yang baik dijadikan teladan dan yang buruk jadikan sempadan.